Apărătorii Azovstal vor să se întoarcă pe front

Apărătorii Azovstal vor să se întoarcă pe front
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Denis Prokopenko, unul dintre comandanţii batalionului Azov care au condus săptămâni întregi rezistenţa în timpul asediului rusesc asupra uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol, şi-a anunţat intenţia de a se întoarce pe front, împreună cu camarazii săi, după revenirea, sâmbătă, din Turcia în Ucraina, alături de alţi patru luptători şi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis duminică EFE, citată de Agerpres. "Pentru asta ne-am întors în Ucraina. Acesta este obiectivul nostru principal", a spus Prokopenko, citat de agenţia Interfax Ucraina, atunci când a fost întrebat despre acest subiect la Lvov, unde cei cinci luptători au ajuns via Turcia. Totodată, Prokopenko i-a mulţumit "preşedintelui, echipei sale, forţelor de apărare şi fiecărui soldat care a continuat să lupte cu invadatorii pe linia frontului", în timp ce apărătorii Azovstal se aflau în captivitate rusă.

"Cred cu tărie că armata este un efort de echipă şi de astăzi vom continua lupta alături de voi. Cu siguranţă, vom avea în continuare un cuvânt de spus în bătălie", a declarat el, adăugând că "principalul lucru astăzi este că armata ucraineană a luat iniţiativa strategică pe linia frontului". "Şi în fiecare zi avansăm, distrugem inamicul, eliberăm teritoriile ocupate temporar şi sunt sigur că vom face tot posibilul şi imposibilul pentru a grăbi acest proces, astfel încât războiul să ajungă la finalul său logic", a spus el.

În septembrie anul trecut, în cadrul unui schimb de prizonieri, 215 soldaţi ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă, inclusiv comandanţi ucraineni care au luptat la oţelăria Azovstal, şi care rămăseseră de atunci în Turcia, sub protecţia personală şi garanţiile de securitate ale preşedintelui turc Erdogan.

Zelenski, care a revenit în ţară sâmbătă după o vizită în Turcia, a sosit în Ucraina alături de cinci comandanţi ai fostei garnizoane Mariupol - Denis Prokopenko, Sviatoslav Palamar, Serhii Volinski, Oleh Homenko şi Denis Şleha - care erau nevoiţi să trăiască în Turcia până la finalul războiului, conform termenilor schimbului de prizonieri convenit cu Rusia.

Citit 980 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2023 15:29

3 comentarii

  • postat de Prin sacrificiul vostru, Batalionul Azov și-a făcut cu prisosință datoria față de Ucraina
    Miercuri, 12 Iulie 2023 17:38
    109.166.130.***
    Eiiii, pe front, poate în linia doua cel mult, dar prin voi, prin eroismul vostru, orașul Mariupol este oraș erou pentru Ucraina liberă, independentă, prin eroismul vostru ucrainenii cu sentimente pentru ruși, au văzut cu ochii lor sălbăticia animalică a ocupantului rus, a lui Putin și ce este mai i
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Duminică, 09 Iulie 2023 19:58
    5.13.161.***
    Asteapa INVITATIE SPECIALA ???
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Duminică, 09 Iulie 2023 16:52
    5.13.161.***
    NUMAI INTENTIE ? FRONTUL VA CHEAMA.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.