Plecată din Odesa, prima navă care sparge blocada rusească

Plecată din Odesa, prima navă care sparge blocada rusească
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O navă portcontainer a părăsit miercuri dimineaţă portul Odesa de la Marea Neagră, pe un nou coridor temporar pentru nave comerciale, către şi dinspre porturile ucrainene, blocate de Rusia, a anunţat guvernul de la Kiev, transmite Reuters.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută crearea unui "coridor umanitar" în Marea Neagră pentru ca navele blocate în porturile sale de la începutul invaziei ruse să-şi poată relua deplasarea. Moscova nu a indicat dacă va respecta acest coridor, iar surse din transportul maritim comercial şi asigurări şi-au exprimat preocuparea faţă de siguranţa acestuia.

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a identificat într-o postare pe Facebook nava-container ca fiind vasul "Joseph Schulte", sub pavilion Hong Kong. Acesta se afla în port din 23 februarie 2022, cu o zi înainte de invazie. Nava transportă 30.000 de tone de marfă în 2.114 containere. "Coridorul va fi folosit în principal pentru evacuarea navelor care se aflau în porturile ucrainene (Cernomorsk, Odesa şi Pivdenîi) în momentul invaziei Federaţiei Ruse", a precizat Kubrakov.

Citit 1057 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 21:26

1 comentariu

  • postat de Vânt din pupa.
    Miercuri, 16 August 2023 23:06
    109.166.133.***
    După pescaj, nava pare că transportă containere goale, poate pentru a străbate în viteză și timp cât mai scurt culoarul, coridorul maritim deschis. Sper să ajungă la destinație, fără probleme. Poate armatorul a cerut aprobare și de la ruși, pe la spate, pentru că-și pierde afacerile și contractele .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.