O zi de război costă Ucraina 100 de milioane de dolari

O zi de război costă Ucraina 100 de milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Fostul ministru ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a precizat că o zi de război împotriva Rusiei costă Ucraina 100 de milioane de dolari și că fondurile vin în vasta lor majoritate din bugetul de stat. El a făcut comentariile în cadrul unui amplu interviu acordat agenției Ukrinform, după ce a fost întrebat de ce militarii ucraineni au ajuns să aibă atât de puține drone și de ce acestea sunt cumpărate cu fonduri pe care cetățenii le donează voluntarilor și nu cu fonduri bugetare.

"Pot să vă spun că proviziile de la voluntari din 24 februarie 2022 până în prezent reprezintă 3 la sută din tot ceea ce a mers la război. O zi de război ne costă 100 de milioane de dolari. Acum, luați bugetele tuturor fondurilor mari respectate de voluntari, vedeți cât colectează", a îndemnat el.

Reznikov a adăugat că este nedrept să se afirme că voluntarii fac totul pentru dotarea forțelor armate, pentru că lucrurile nu stau deloc așa. "De fapt, cetăţenii Ucrainei o fac - cei care muncesc, pentru că ei plătesc taxe şi aceste taxe merg la buget, iar din acest buget se duc şi la armată. Armata de astăzi este cel mai mare consumator de fonduri. Dar fonduri sunt necesare și pentru întreținerea țării în ansamblu: pentru infrastructură, pentru reconstrucție, pentru sprijinirea celor ce au nevoie de protecție socială", a explicat Reznikov.

"De aceea, trebuie să muncim și să plătim impozite. Afacerile trebuie să fie active și noi să sprijinim antreprenorii", a subliniat el, în condițiile în care Ucraina a revenit la ratele de impozitare de dinaintea războiului, începând cu luna trecută.

Citit 1116 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 16:10

3 comentarii

  • postat de Libertatea ucrainenilor nu are preț, vedeniile lui Putin, are preț, viețile tinerilor ruși, izolarea Rusiei.
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 19:45
    109.166.130.***
    Ocupația, cotropirea teritoriului vecin, Ucraina, are preț pe care Putin îl plătește cu viețile tinerilor soldați ruși, pentru a împlini vedeniile fantasmagorice a lui Putin
    0
    0
  • postat de Bravo prostiei , slava tupeului si mafiei .
    Marți, 05 Septembrie 2023 18:59
    108.245.201.***
    Acest razboi are ca scop slabirea vestului ( nato+sua=varza),asta e. Si se pare ca se va reusi din plin .Dan D are perfecta dreptate. Cetatenii sua si ue sunt satui de toata aceasta sarada care le i-a toti banii multumita autoritatilor cretine care pun botul la coruptia , mafia si tupeul lui Zdrelea
    0
    0
  • postat de Dan D.
    Marți, 05 Septembrie 2023 08:17
    5.2.209.***
    Bă mincinoșilor ordinari ...banii vin de la americani si UE. Fără număr.
    Vă dați seama ce disperare au americanii, sa bage in acest război bani mai mulți decât s-a cheltuit pe intregul plan Marshall. Sunt cifre exacte cât s-a cheltuit cu acel plan.
    Le sunt afectate interesele materiale îs disperaț
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.