NATO: "Ne pregătim pentru un război lung în Ucraina"

NATO: "Ne pregătim pentru un război lung în Ucraina"
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că nu ar trebui să se aştepte o încheiere rapidă a războiului din Ucraina, într-un interviu publicat duminică, într-un moment în care armata ucraineană este angajată într-o contraofensivă pentru respingerea forţelor ruse, notează AFP.

"Majoritatea războaielor durează mai mult decât se anticipa când au început", a subliniat Jens Stoltenberg, în acest interviu acordat grupului de presă german Funke. "De aceea, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina", a adăugat el. Războiul a început în februarie 2022, când forţele armate ruse au invadat Ucraina.

Armata ucraineană desfăşoară, de la jumătatea lui iunie, o contraofensivă pentru a respinge forţele ruse în sud şi est, dar această operaţiune a făcut posibilă doar eliberarea unui număr limitat de localităţi.

"Toţi dorim o pace rapidă", a continuat Jens Stoltenberg. "Dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem (acest lucru): dacă preşedintele (Volodimir) Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista", a mai declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice. "Dacă preşedintele (Vladimir) Putin şi Rusia depun armele, vom avea pace", a spus el.

Citit 1326 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 08:02

2 comentarii

  • postat de #John
    Marți, 19 Septembrie 2023 16:23
    109.166.131.***
    Se vede foarte clar al cui război este...NATO contra Rusia,dar NATO folosește "carne de tun" ucrainian. Urmatoarea "carne de tun" este formată din polonezi, români și bulgari
    25
    16
  • postat de john
    Marți, 19 Septembrie 2023 09:11
    82.77.70.***
    Sunt nedumirit,Ucraina și-a schimbat numele în Nato??
    21
    14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.