Trupele ucrainene avansează în regiunea Zaporojie

Trupele ucrainene avansează în regiunea Zaporojie
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Trupele ucrainene continuă să avanseze în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, unde prioritatea lor este să cucerească cât mai rapid fortăreaţa Tokmak, pe care Kievul a bombardat-o intens în ultimele ore, pentru a-i alunga pe ocupanţii ruşi, relatează EFE. În acelaşi timp, artileria grea şi aviaţia rusă încearcă să încetinească contraofensiva ucrainenilor de-a lungul întregului front de sud, unde se spune că ar fi sosit întăriri de câteva mii de soldaţi.

Statul Major General ucrainean a raportat duminică noi progrese spre Melitopol, principalul oraş din regiunea Zaporojie deţinut de ruşi. Potrivit raportului, se pare că unităţile de asalt au reuşit să împingă inamicul mai la sud şi şi-au întărit poziţiile în zona Verbove, localitate care se află în drumul spre Tokmak.

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) a confirmat că Kievul a reuşit să se apropie de periferia oraşului Verbove cu vehiculele sale blindate, dar subliniază că apărarea pe care armata ucraineană a reuşit s-o străpungă nu este ultima linie de apărare rusă din vestul Zaporojie.

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2023 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.