Propaganda rusă îl ”resuscitează” pe amiralul Sokolov

Propaganda rusă îl ”resuscitează” pe amiralul Sokolov
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre și unul dintre cei mai înalți ofițeri de marină ai Rusiei, a apărut participând marți la o videoconferință, la o zi după ce forțele speciale ucrainene au declarat că l-au ucis, informează Reuters.

Într-o fotografie și un scurt clip video difuzate de serviciul de propagandă din Ministerul rus al Apărării, Sokolov participă aparent la o videoconferință cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și cu alți amirali și șefi ai armatei. Agenția rusă RIA Novosti a publicat imagini de la respectiva videocoferință, la care ar fi luat parte și Sokolov. Amiralul apare la un moment dat în cadru. Și agenția TASS a relatat că "Sokolov a participat la o ședință a consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării".

Forțele speciale ucrainene au anunțat luni că l-au ucis pe Sokolov, principalul amiral al Moscovei în Crimeea, împreună cu alți 33 de ofițeri, într-un atac cu rachete lansat săptămâna trecută asupra sediului central al Flotei ruse a Mării Negre din portul Sevastopol.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat marți să comenteze afirmația Ucrainei, trimițând reporterii la Ministerul rus al Apărării.

În videoclipul difuzat de minister, Șoigu a declarat că peste 17.000 de soldați ucraineni au fost uciși în septembrie și că peste 2.700 de echipamente, inclusiv șapte vehicule de luptă americane Bradley, au fost distruse. Contraofensiva ucraineană nu a produs momentan câștiguri teritoriale semnificative împotriva forțelor ruse, care controlează aproximativ 17,5 la sută din teritoriul Ucrainei recunoscut la nivel internațional.

Citit 1117 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.