Nou atac rusesc cu drone, chiar lângă granița cu România (VIDEO)
Foto: Captură video. Hotnews.ro

Nou atac rusesc cu drone, chiar lângă granița cu România (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Rușii au atacat iar, în noaptea de joi spre vineri, infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre, aflată lângă granița cu România, iar un clip filmat din Isaccea arată cum ceea ce pare a fi o dronă Shahed cade și provoacă o mare explozie. Garda de Coastă a anunțat că traficul prin punctul de trecere a frontierei Isaccea a fost închis din cauza atacurilor și redirecţionat către Galaţi Rutier.

Conform celor relatate de Hotnews.ro, drone rusești au atacat infrastructura portuară din regiunea ucraineană Odesa, avariind un siloz de cereale din districtul Izmail în primele ore ale zilei de vineri, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper. Nouă camioane au luat foc la fața locului, a scris el pe Telegram, adăugând că incendiul a fost între timp stins și că nu s-au înregistrat victime. Potrivit lui Kiper, alerta aeriană din regiunea Odesa a durat trei ore și jumătate: „Inamicul a vizat din nou infrastructura de frontieră și portuară a raionului Izmail".

Traficul prin PTF Isaccea, suspendat

Armata ucraineană a informat că operațiunile de trecere cu bacul din Orlivka spre România au fost suspendate, iar vehiculele au fost redirecționate în urma atacurilor cu drone, care au scufundat pontonul de acostare.

„Ca urmare a atacului nocturn cu drone inamice asupra infrastructurii portuare şi de frontieră, se iau măsuri de stabilizare a operaţiunilor la punctul de trecere cu feribotul Orlivka de la graniţa cu România. Nimeni nu a fost rănit în urma atacului. Operaţiunile la punctul de control au fost suspendate temporar", a anunţat și Poliţia de Frontieră.

De asemenea, Garda de Coastă a anunțat că PTF Isaccea a fost închis, iar traficul pe ieşire este redirecţionat către Galaţi Rutier.

„Taficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlivka). Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier. Cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mal pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au precizat poliţiştii de frontieră.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, citați de News.ro, au declarat că nu s-au înregistrat apeluri la 112, în zona Isaccea, în urma atacurilor cu drone din noaptea de joi spre vineri, din Ucraina. Orlivka se află peste Dunăre de Isaccea și la circa 10 km de districtul Izmail.

Citit 3040 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2023 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.