Atac aerian masiv cu rachete și drone al Federației Ruse asupra Ucrainei

Atac aerian masiv cu rachete și drone al Federației Ruse asupra Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

Conform unui comunicat oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, în noaptea de 28-29 decembrie 2023, Federația Rusă a lansat unul dintre cele mai ample atacuri cu rachete asupra orașelor și localităților ucrainene, de la începutul invaziei în Ucraina.

Potrivit informațiilor preliminare, rușii au folosit aproximativ 158 de unități de armament: rachete de diferite tipuri și drone. Atacul masiv a lovit regiunile Kiev, Lvov, Dnipro, Odesa, Harkov, Hmelnițki și alte regiuni ucrainene.

"O maternitate, o școală, un bloc de locuințe, o grădiniță, un oficiu poștal, o stație de metrou și un centru comercial sunt doar câteva dintre obiectivele civile atacate de armata rusă. Zeci de oameni au fost uciși și răniți în urma bombardamentelor. Căutările celor care sunt prinși sub dărâmături continuă.

Trupele ruse se luptă cu femei, copii, bătrâni și cu civili ucraineni. Crimele pe care Rusia le-a comis astăzi în Ucraina sunt răzbunarea incapacității de a schimba cursul războiului, în lupta împotriva forțelor de apărare ucrainene.

Facem apel la comunitatea internațională să-și unească toate eforturile pentru a opri genocidul rusesc asupra poporului ucrainean. Nicio discuție despre un armisțiu, renunțare temporară la unele teritorii, nicio negociere sau concesiune nu va opri agresiunea rusă, ci doar o va amplifica. Rusia nu are în vedere alte scenarii decât distrugerea completă a Ucrainei.

În acest context, suntem profund recunoscători partenerilor noștri care au furnizat țării noastre echipamente de apărare antiaeriană și antirachetă. Astăzi, ajutorul lor a salvat multe vieți.

Singura modalitate posibilă de a proteja ucrainenii este de a oferi Ucrainei toate mijloacele militare și financiare necesare pentru a se apăra. Teroarea rusă trebuie să piardă, iar Ucraina trebuie să câștige.” , transmite Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina.

Citit 1464 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 20:31

4 comentarii

  • postat de RuieMusia
    Duminică, 31 Decembrie 2023 20:56
    77.32.28.***
    razzia, în ciuda banilor si morților lăsați pe câmpul de lupta, nu poate câștigă in Ucraina. De altfel, "câștigat" in Ucraina e un nonsens, la nivelul de pierderi suferite. Aici incluzând material tehnic, uman si, la fel de important, credibilitate. razzzia e un stat paria si va rămâne așa mulți ani
    17
    24
  • postat de Adrian
    Sâmbătă, 30 Decembrie 2023 21:55
    178.138.96.***
    Citind aceste rânduri ascult melodia celor de la Timpuri Noi - nato....momente prețioase. Slava
    29
    15
  • postat de Slava Ucraina !
    Sâmbătă, 30 Decembrie 2023 06:11
    104.243.213.***
    este clar ca nebunul de la Kremlin , este Hitler reancarnat. Si va sfarsi la fel ca Hitler !!! , iar Russia se va destrama.
    23
    37
  • postat de bagati bani in armata. trebuie sa aparam nato si mai ales pe noi..
    Vineri, 29 Decembrie 2023 17:21
    128.127.117.***
    rusii nu se opresc in ukr. daca cistiga si vor cistiga pe timpul care trece si care macina ukr si politica europeana, vin peste europa. in 10-20 ani va fi rusia, pe continentul european, china lider , sua un catel plouat, india, turcia si alte tari bogate din pactul lor de prietenie.
    25
    43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.