Președintele Zelenski, pe linia frontului de la Avdiivka

Președintele Zelenski, pe linia frontului de la Avdiivka
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat trupele care apără Avdiivka, oraşul din regiunea Doneţk asediat de trupele ruse şi care este în prezent unul din punctele cele mai fierbinţi ale frontului, relatează agenţiile France Presse şi EFE.

"Am salutat personal luptătorii. Am evaluat împreună cu comandantul situaţia defensivă şi nevoile esenţiale ale trupelor noastre", a scris Zelenski pe reţelele de socializare. "Ţara noastră rezistă graţie acestor războinici. A acelora care, în pofida tuturor dificultăţilor, apără ţara noastră", şi-a lăudat el trupele.

Preşedintele ucrainean şi-a însoţit mesajul cu imagini în care aparent el s-a filmat singur în faţa panoului rutier de intrare în Avdiivka, afirmând că în bătălia pentru acest oraş, devenit principalul obiectiv al ofensivei ruse aflate în desfăşurare, este apărată "ţara întreagă" şi acolo se dă o "luptă pentru viaţă".

În alte imagini Zelenski este văzut salutând soldaţi şi ofiţeri într-o fortificaţie subterană şi oferindu-le decoraţii.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a promis anterior că armata va apăra Avdiivka atât cât va putea, dar a reafirmat că este de asemenea importantă salvarea vieţilor soldaţilor.

După contraofensiva eşuată din vară, armata ucraineană este acum din nou în defensivă în timp ce trupele ruse atacă pe mai multe sectoare ale frontului şi au anunţat săptămâna aceasta cucerirea oraşului Mariinka, în timp ce armata ucraineană afirmă că s-a retras la periferia acestuia.

Armata rusă încearcă de mai multe luni să cucerească Avdiivka, oraş industrial din Donbas transformat de armata ucraineană în fortăreaţă în 2014, când a avut loc primul conflict armat cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei

Vizita lui Zelenski pe front s-a desfășurat vineri, în ziua când Ucraina a suferit cel mai puternic bombardament rusesc după cele efectuate în primele zile ale războiului. Ţinte ucrainene din zona capitalei Kiev şi a oraşelor Liov (vest), Odesa (sud), Dnipro (centru), Zaporojie (sud) şi Harkov (nord-est) au fost atacate cu rachete şi drone, Rusia afirmând că a urmărit astfel să lovească instalaţii ale complexului militar-industrial ucrainean, aerodromuri militare, depozite de muniţii şi amplasamente ale trupelor ucrainene şi ale mercenarilor străini.

Citit 713 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

3 comentarii

  • postat de Pompiliu
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 08:50
    86.124.200.***
    Teatru ieftin propagandistic ....
    SUA l-a trimis la plimbare pe nea Zelea cand le-a cerut din nou bani.
    Daca SUA l-a lasat balta pe Zelea, razboiul e ca si pierdut.
    Securistii ucrainieni fac razii pe strazi si rapesc barbati obligandu-i sa mearga pe front.
    1
    1
  • postat de RuieMusia
    Duminică, 31 Decembrie 2023 20:58
    77.32.28.***
    Așa arată un lider. In timp ce dementul de putler a luat cap compas colapsul economic al ruzziei si nu se lasă pana nu ii iese, pana la capăt.
    Vaya con dios, nu va va regreta nimeni.
    22
    32
  • postat de Slava Ucraina..
    Duminică, 31 Decembrie 2023 06:46
    102.129.255.***
    pe criminalul Putin/Hitler o sa-l casapeasca oligarhii din anturajul lui , ramasi fara yahturi in strainatate , cu conturile in dolari sau euro blocate in bancile din vest , fara proprietatile din occident , fara posibilitatea de a calatori in Europa..etc
    Nu le pasa lor de nebuniile lui putin !
    25
    42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.