Un nou atac cu drone la granița României cu Ucraina (VIDEO)

Un nou atac cu drone la granița României cu Ucraina (VIDEO)
imagine cu caracter ilustrativ
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Un atac cu drone al Federaţiei Ruse care a vizat infrastructura portuară din Ismail și Reni, în apropierea graniţei dintre România şi Ucraina, a avut loc în noaptea de 9-10 februarie 2024, conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Situaţia în situația în zona de frontieră vizată de atacuri a fost monitorizată permanent de MApN, care a activat procedurile de poliție aeriană şi a notificat la ora 00.26 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu privire la zonele din județul Tulcea care ar fi putut fi afectate, iar ulterior, la ora 00.48, a fost inclus în avertizare şi judeţul Galați. IGSU a emis mesaje RO-Alert pentru cele două județe, starea de prealertă aeriană încetând în jurul orei 02.50. Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Turce de la Baza Aeriană 86 Fetești au fost ridicate în aer, în jurul orei 01.15, pentru a executa misiuni de cercetare a spațiului aerian național. Ulterior, la ora 05.30, ca urmare a reluării atacurilor în zona portului ucrainean Reni, a fost transmisă o nouă notificare pentru județul Galați şi un al doilea mesaj RO-Alert. A doua stare de prealertă aeriană pentru județul Galați a încetat la ora 06.20", se arată în comunicatul MApN.

În niciunul dintre cele două valuri de atac asupra porturilor ucrainene, sistemul de supraveghere radar al Armatei României nu a semnalat pătrunderi neautorizate în spațiul aerian național și nu au fost raportate posibile căderi accidentale de resturi de drone pe teritoriul României. Cu toate acestea, echipe ale MApN au executat verificări suplimentare în teren, în zona Ceatalchioi, din judeţul Tulcea.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile Federației Ruse împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre, considerându-le nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. MApN a anunțat că rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

Citit 2696 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.