Vino să donezi sânge pentru două cauze nobile!

Vino să donezi sânge pentru două cauze nobile!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţenii care vor să îşi ajute pe semenii a căror viaţă depinde de transfuzii pot veni să doneze sânge în cadrul unei campanii umanitare organizate de mai multe organizaţii non-guvernamentale din Galaţi. Cu bonurile de masă primite în schimbul sângelui donat, voluntarii vor cumpăra daruri pentru copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" Galaţi.
Campania se va desfăşura între 11 şi 15 decembrie, la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Galaţi. Persoanele care vor să doneze pot afla mai multe amănunte şi se pot programa pentru una din zilele menţionate sunând la următoarele numere de telefon: 0746.267.601 (Cristian Galus) sau 0775.561.684 (Denisa Ciocâltei). Campania are şi o pagină de Facebook: Galaţiul donează - vieţi salvează.

Condiţii pentru donatori

Pentru cei ce vor să ajute şi să doneze există anumite criterii de care trebuie să ţină cont: vârsta donatorului trebuie să fie între 18 şi 70 de ani, acesta trebuie să aibă 57 de kilograme, în cazul femeilor, şi 60 de kilograme, în cazul bărbaţilor. De asemenea, este important să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni şi să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înainte de recoltare. În fine, donatorul nu trebuie să urmeze niciun tratament medicamentos. Gălăţenii care vor să ia parte la campanie nu pot dona dacă suferă sau au suferit de hepatită B sau C, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat insulino-dependent, boli de piele şi boli de inimă.
Campania este organizată de mai multe organizații non-guvernamentale, printre care Rotaract Club Galați "Dunărea de Jos", Liga Studenților Galați, Clubul Interact, New York Crew, Rotary "Dunărea de Jos", Rotary Vigoris, Rotary Donaris, Consilul Județean al Elevilor, Masa Rotundă 12, Masa Rotundă 13 şi Masa Rotundă 19. Membrii acestor ONG-uri fac apel la comunitatea gălăţeană, pentru a lua parte la acest proiect inedit.

Unde este situat Centrul de Transfuzii

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Galaţi este situat la câteva sute de metri de strada Brăilei, pe strada Ciprian Porumbescu, în apropierea Parcului "Viva". Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00. Din sângele donat de o persoană pot fi ajutaţi trei pacienţi. Donarea nu este dureroasă şi nici nu are efecte adverse pentru donator, dar poate însemna o şansă în plus la viaţă pentru un bolnav aflat în stare gravă.

Citit 3236 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2017 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.