Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

O persoană poate beneficia de servicii medicale gratuite în sistemul sanitar de stat, doar dacă îşi plăteşte contribuţia la Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sau dacă este coasigurată. Oricine poate verifica dacă este sau nu asigurat, prin accesarea unui serviciu pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Este nevoie doar de o conexiune la internet, de cunoştinţe minime de navigare pe internet şi de cunoaşterea CNP-ului.

Pe pagina de internet a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, http://www.cnas.ro/casgl/, în partea dreaptă, la rubrica "Servicii", apăsaţi secţiunea "Verificare asigurat". În caseta care se deschide introduceţi codul numeric personal şi numărul de verificare scris cu verde mai jos. Apoi apăsaţi butonul "Caută" şi sistemul vă va spune dacă sunteţi asigurat, de cât timp şi dacă aveţi card de sănătate emis.

Gălăţenii care nu sunt asiguraţi în sistemul public de sănătate pot beneficia de servicii medicale gratuite doar în caz de urgenţă medicală sau atunci când boala de care suferă este inclusă într-un program naţional de sănătate, cum este cel de diabet sau pentru accidentul vascular cerebral.

Citit 1821 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2018 17:48

1 comentariu

 • postat de Cris Marți, 15 Mai 2018 11:27 109.102.62.*** Link la comentariu
  1
  6

  Mai bine sa nu mai plateasca nimeni asigurari de sanatate...;.
  oricum le platim degeaba, cand ajungem la spital suntem vazuti ca niste gunoaie...care ii deranjam...
  ca doar nu din salariul nostrum isi iau si ei salariile...
  Mai sunt si Medici adevarati, dar sunt raritati.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro