În primul rând, merele oferă o porţie generoasă de fibre solubile (patru grame la un măr mediu, 95 de calorii). În plus, îţi furnizează şi Vitamina C, 14 la sută din necesarul zilnic, care îmbunătăţeşte sistemul imunitar.
Merele sunt indicate şi în curele de slăbire, pentru că potolesc senzaţia de foame, fără să vină cu prea multe calorii. Un studiu recent realizat în Florida (SUA) a arătat ca până şi merele confiate ajută în cura de slăbire. În plus, indiferent că sunt consumate astfel sau proaspete, au capacitatea de a cobori colesterolul. Se crede că asta se întâmplă datorita unui antioxidant numit pectina.
În plus, o alta cercetare realizată în Iowa (SUA), care a presupus monitorizarea a peste 34.000 de femei timp de 20 de ani, a arătat că merele sunt asociate cu un risc mai mic de mortalitate de pe urma bolilor de inimă şi cardiovasculare. Iar la începutul acestui an, cercetătorii finlandezi au demonstrat, în urma unui studiu care s-a întins pe 28 de ani, realizat pe aproape 10.000 de bărbaţi si femei, că cei care consumă frecvent aceste fructe au cel mai scăzut risc de atac cerebral.
Marii consumatori de mere, cei care sub o formă sau alta le consumă zilnic, sunt şi mai puţin predispuşi la sindromul metabolic, cea ce măreşte vulnerabilitatea la boli de inimă şi diabet.
Un măr este şi gustarea ideală înainte de a merge la sală, pentru că măreşte rezistenta organismului la efort, graţie unui antioxidant pe care merele îl conţin, quercitina, disponibil şi sub formă de supliment.
De ce ar trebui să consumăm cât mai des mere? Scris de Marius Chiriliuc


Marius Chiriliuc
Articole recente - Marius Chiriliuc
Liga secundă de handbal / Două jucătoare au plecat de la Danubius Galaţi Aproximativ 21 de milioane de persoane au urmărit ediţia 2014 a Globurilor de Aur HANDBAL / Daciana Curtean, la CSM Ploieşti Judeţul Galaţi, sub cod galben de ceaţă Verdict al Tribunalului Galaţi / Danubius şi-a concediat ilegal handbalistele
Mai multe din această categorie: