Vaccinarea antigripală, pe cale să înceapă

Vaccinarea antigripală, pe cale să înceapă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Sănătăţii a semnat contractul pentru achiziţionarea a un milion de doze de vaccin, necesare pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripală gratuită, potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie. În acelaşi timp, reprezentanţii instituţiei au anunţat că au încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a transmis către furnizorul de vaccin antigripal cantităţile de doze repartizate fiecărei direcţii de sănătate publică, iar de săptămâna aceasta furnizorul va începe livrarea în teritoriu. Direcţiile de sănătate publică vor primi cantităţile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătăţii.

Oficialii instituţiei spun că vor încheia acorduri-cadru pe o perioadă de doi ani pentru toate tipurile de vaccin cuprinse în campaniile naţionale de vaccinare. Se încearcă astfel evitarea apariţiei unor noi crize de vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu faţă de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.

Cine poate beneficia de vaccinare gratuită

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat pentru această perioadă.

În actualul sezon rece, 46.703 persoane aflate la risc din judeţul Galaţi pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. "Pentru persoanele cu afecţiuni medicale cronice, avem un necesar de 16.598 de doze, pentru gravide - un necesar de 414 doze, pentru personal medical - 2.350 de doze, pentru persoane rezidente - 1.286 de doze, iar pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani - 26.055 de doze", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.        

Citit 2354 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2017 11:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.