Peste 27.000 de doze de vaccin antigripal, trimise la Galaţi

Peste 27.000 de doze de vaccin antigripal, trimise la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Judeţul Galaţi a primit 27.420 de doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii. Vaccinul a fost trimis către Direcţia de Sănătate Publică, de unde urmează să fie distribuit către cabinetele medicilor de familie şi către spitale. Cantitatea de vaccin trimisă ajunge doar pentru imunizarea gratuită a 60 la sută dintre populaţia la risc.

La începutul toamnei, catagrafierea făcută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi arăta faptul că 46.703 persoane aflate la risc din judeţul Galaţi pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită. „Pentru persoanele cu afecţiuni medicale cronice avem un necesar de 16.598 de doze, pentru gravide - un necesar de 414 doze, pentru personal medical - 2.350 de doze, pentru persoane rezidente - 1.286 de doze, iar pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani - 26.055 de doze", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

La începutul lunii noiembrie, Ministerul Sănătăţii a trimis către Galaţi un număr de 367 de doze de vaccin, ceea ce corespunde cu mai puţin de unu la sută din cantitatea necesară de vaccin. Acum, Ministerul Sănătăţii a trimis o a doua tranşă de vaccin, constând într-o cantitate 27.420 de doze. Cumulat, numărul de doze acoperă 60 la sută din necesar.

Cine beneficiază de vaccinare antigripală gratuită

Potrivit legii, copiii, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, femeile gravide, bolnavii care suferă de afecțiuni cronice, personalul sanitar și persoanele instituționalizate pot beneficia de vaccinare gratuită împotriva gripei, în fiecare sezon rece. În mod normal, majoritatea dosarelor sunt trimise de la Ministerul Sănătății către direcțiile județene de sănătate publică, de unde sunt distribuite către cabinetele medicilor de familie, acolo unde există, în mod obișnuit, vaccinarea.

Gripa este o boală care poate fi mortală, iar principalele grupuri de risc sunt reprezentate de bătrâni, bolnavi cronici, femei gravide și copii, avertizează medicii. Vaccinul antigripal este cel mai eficient mod de protecție împotriva îmbolnăvirilor de sezon.

Citit 1776 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.