Efectul nociv al singurătăţii asupra sănătăţii

Efectul nociv al singurătăţii asupra sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Singurătatea este la fel de nocivă pentru sănătate ca şi fumatul a 15 ţigări pe zi. Iar izolarea socială îi afectează şi pe tineri, nu doar pe persoanele în vârstă. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat în Marea Britanie. Cercetarea scoate la iveală că, numai în această ţară, nouă milioane de oameni suferă de singurătate, cu efecte masive asupra sănătăţii lor fizice şi psihice.

Lipsa unei interacţiuni sociale stopează stimularea mentală, iar acest lucru înseamnă că persoanele singure sunt mai predispuse la boli degenerative, cum ar fi demenţa. Riscul este mai mare cu 64 la sută în cazul persoanelor singure, faţă de cele care au cu cine comunica.

Iar acestea nu sunt singurele efecte negative. Singurătatea accentuează problemele de inimă şi cresc riscul de apariţie a obezităţii, ceea ce, la rândul său, are efecte negative asupra stării generale de sănătate.

Riscul de diabet de tip 2 se măreşte de aproape două ori şi, mai grav, creşte şi riscul de moarte cu 26 de procente. Notabil este şi faptul că depresia asociată singurătăţii se accentuează în timpul iernii, în special în perioada sărbătorilor.

Citit 4083 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 22:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.