Se înfiinţează posturi noi la Spitalul Judeţean

Se înfiinţează posturi noi la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cea mai importantă modificare vizează Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), care se confruntă, de mai mulţi ani, cu lipsă acută de personal. După aprobarea noii organigrame de către consilierii judeţeni, numărul de posturi de la ATI va fi suplimentat cu 44.

În prezent, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă are prevăzute, conform statului de funcţii, 116 posturi, în condiţiile în care, potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, cea mai mare unitate sanitară din judeţul Galaţi ar trebui să aibă între 160 (normarea minimă prevăzută de lege) şi 192 de posturi. Noua organigramă, care va fi supusă votului consilierilor judeţeni în şedinţa de luna aceasta, prevede suplimentarea mai multor posturi, în aşa fel încât secţiei Spitalului Judeţean să-i fie alocate 160 de posturi.

Mai mulţi medici, asistenţi, infirmiere şi brancardieri

Potrivit proiectului de hotărâre care a ajuns pe masa consilierilor judeţeni, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, care are aprobate, în prezent, 21 de posturi de medic primar, va avea 28, după aprobarea noii organigrame. De asemenea, la ATI va putea fi angajat şi un psiholog (legea prevede un astfel de post, însă secţia Judeţeanului gălăţean nu-l are prevăzut în organigrama actuală) şi un kinetoterapeut, care de asemenea lipseşte, în condiţiile în care legea impune minimum unul şi maximum trei. Vor fi totodată sumplimentate şi posturile de asistent medical debutant/asistent medical/ asistent medical principal, cu studii superioare de lunga durată/superioare de scurtă durată, de la 63 - câte sunt în prezent – la 76. Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă va avea în plus, cel puţin pe hârtie, 17 infirmiere, iar numărul acestor posturi se va dubla, ajungând la 34. Noua organigramă a Spitalului Judeţean prevede, de asemenea, crearea a unui nou post de îngrijitoare pentru Secţia ATI, a două posturi de brancardier, a unui post de operator de calculator (post prevăzut de lege, dar neînfiinţat) şi a unui post de secretar (prevăzut, de asemenea, de lege, dar neaprobat în unitatea sanitară).

Noua organigramă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” mai prevede transformarea unor posturi de medic rezident în medic specialist, a unor posturi de medic specialist în medic primar, introducerea unui nou post de medic specialist nefrologie la Centrul de Hemodializă şi nu numai.

Citit 21927 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.