Trei noi cazuri de GRIPĂ, confirmate în judeţul Galaţi
Foto: on-line

Trei noi cazuri de GRIPĂ, confirmate în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O tânără în vârstă de 19 ani, o femeie de 61 de ani şi un bărbat de 74 de ani, toţi din judeţul Galaţi, au fost depistaţi cu gripă, săptămâna trecută, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

În total, 12 cazuri de gripă au fost confirmate în judeţul nostru, în această iarnă. În cele mai multe situaţii pacienţii s-au îmbolnăvit după ce au fost infectaţi cu virusuri gripale sezoniere din tulpina B. Totuşi, din cele 12 cazuri, unul este de infecţie cu virus gripal AH1, iar altul cu virus AH3. Din păcate, una dintre paciente, o femeie în vârstă de 61 de ani, a decedat ca urmare a complicaţiilor.

La fel ca în alţi ani, cele mai multe îmbolnăviri de gripă se produc spre finalul sezonului rece. Variaţiile de temperatură înregistrate de la o zi la alta, precum şi între momente diferite ale zilei ducând la o scădere a imunităţii organismului, ceea ce predispune la îmbolnăviri. Medicii subliniază faptul că singura metodă cu adevărat eficientă prin care gripa poate fi prevenită este vaccinarea. De aceea, este recomandat să întrebaţi la medicul de familie pe lista căruia sunteţi înscris dacă puteţi beneficia sau nu de vaccinare gratuită, potrivit legii.

Citit 1771 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.