Ceaiul de păpădie, util pentru reglarea nivelului colesterolului

Ceaiul de păpădie, util pentru reglarea nivelului colesterolului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile şi dealurile. Consumată sub formă de dulceaţă, ceai, sirop sau de salată, păpădia aduce o mulţime de beneficii sănătăţii. Bogată în vitaminele A, B, C şi D, precum şi în minerale precum fierul, potasiul sau zincul, fiecare parte a păpădiei este comestibilă, începând de la rădăcină şi până la floare. Spre exemplu, păpădia previne anemia şi scade nivelul colesterolului rău. Mai mult, acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea.

Ca să beneficiezi de calităţile păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Se prepară din două linguriţe de plantă lăsată la infuzat, timp de cinci minute, într-o cană cu 150 de mililitri de apă fierbinte. De asemenea, planta îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive precum diareea şi constipaţia.

Citit 3800 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2018 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.