Un donator de 17 ani a salvat patru vieţi

Un donator de 17 ani a salvat patru vieţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Medicii Spitalului Parhon din Iaşi au făcut primul transplant de rinichi, după ce secţia de chirurgie a fost închisă din cauza incendiului care a distrus acoperişul, la începutul acestei luni. O femeie de 56 de ani a primit un rinichi de la un donator de 17 ani, intrat în moarte cerebrală. Al doilea rinichi, inima şi ficatul tânărului au salvat încă trei vieţi ale altor pacienţi din Iaşi, Târgu Mureş şi Bucureşti, potrivit Digi24.

Adolescentul intrase în moarte cerebrală în urma unui grav accident rutier, iar părinţii săi au fost de acord să-i doneze organele. Femeia care a primit rinichiul este din Suceava şi făcea dializă de doi ani, potrivit reprezentanţilor spitalului ieşean. Cinci ore a durat complicata intervenţie chirurgicală. Medicii spun că starea de sănătate a pacientei este bună.

Tot în Iaşi, la Spitalul Sfântul Spiridon, s-a făcut transplantul de ficat. Un bărbat care suferea de ciroză a primit o şansă la o nouă viaţă. Al doilea rinichi a mers la un pacient din Bucureşti, iar inima a ajuns la Târgu Mureş.

În acest moment, în Registrul Naţional de Transplant sunt înregistrate aproape 4.800 de cereri, cele mai multe dintre ele, pentru transplant renal.

Citit 1681 ori Ultima modificare Luni, 30 Aprilie 2018 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.