Plante care ajută la scăderea colesterolului

Plante care ajută la scăderea colesterolului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Medicamentele anticolesterol sunt eficiente, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. De aceea, este indicat să ţii cont şi de alţi factori, atunci când vrei să ţii colesterolul sub control. Spre exemplu, uneori, excesul de colesterol poate fi eliminat printr-un regim de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă şi prin remedii naturiste.

Colesterolul este o substanţă grasă, indispensabilă bunei funcţionări a organismului. În mod normal, ficatul este cel care sintetizează cea mai mare parte din colesterolul de care ai nevoie, restul provenind din alimentaţie. Totuşi, când concentraţia sa din sânge nu este ţinută sub control, se poate transforma într-un duşman pentru sănătate. Iată câteva remedii naturiste utile.

Decoct din rădăcină de brusture

Remediile cu rădăcină de brusture au proprietatea de a proteja ficatul şi de a reduce concentraţia de colesterol din sânge. Fierbe, timp de două minute, două linguriţe de rădăcină tocată mărunt într-o cană cu apă. Acoperă apoi şi lasă la infuzat zece minute. Bea două căini pe zi.

Ceai de rostopască

Cunoscută şi sub denumirea de iarbă de negi, rostopasca este bună pentru scăderea colesterolului şi are rol de protector hepatic. Fierbe două linguriţe de plantă uscată (doza maximă fiind de un gram la 24 ore) într-o cană cu apă clocotită. Bea lichidul treptat, pe parcursul unei zile. Bea ceaiul cel mult şapte zile consecutive, cu pauze de două săptămâni.

Infuzie de păducel

Spală o linguriţă de fructe şi opăreşte-le într-o cană de apă clocotită. Strecoară lichidul după 15 minute, îndulceşte cu miere şi bea pe parcursul unei zile.

Ceai din frunze de trifoi

Toarnă o cană de apă clocotită peste două linguri de frunze de trifoi, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat o oră. Bea câte două linguri de ceai, de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă. Urmează tratamentul timp de 20 de zile.

Infuzie de urzici

Conţinutul bogat în vitamine şi substanţe nutritive recomandă urzica nu doar pentru efectul tonifiant, ci şi pentru dizolvarea colesterolului de pe artere. Peste o lingură de frunze uscate toarnă o cană de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximativ zece minute. Bea trei căni pe zi.

Citit 3959 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2018 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.