Vaccinul hepatitic B, livrat către maternităţi

Vaccinul hepatitic B, livrat către maternităţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că astăzi se încheie procesul de livrare a celor 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care este utilizat în maternităţi pentru imunizarea nou-născuţilor. De asemenea, până la sfârşitul lunii, ar urma să ajungă către direcţiile judeţene de sănătate publică şi vaccinul hexavalent.

Nu în ultimul rând, următoarea tranşă de livrare a vaccinului DTPa (imunizare simultană antidifterică, antitetanică şi antipertussis) este preconizată în a doua parte a acestui an, astfel încât să asigure continuitate în aprovizionare cu acest tip de vaccin, la nivel naţional, se arată întru-un comunicat al MS.

În ultimele luni, mai multe tipuri de vaccin cuprinse în Calendarul Naţional de Vaccinare au lipsit din maternităţi şi de la cabinetele medicilor de familie. Astfel, mii de copii au rămas neimunizaţi în faţa unor boli grave, potenţial letale sau invalidante. Odată ce dozele de vaccin vor ajunge în unităţile medicale, copiii neimunizaţi la timp vor fi chemaţi pentru recuperare. Ultimii ani au fost marcaţi de numeroase crize apărute în livrarea vaccinurilor care, conform legii, sunt obligatorii.

Citit 1189 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2018 02:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.