Rostopasca folosită pentru combaterea colesterolului

Rostopasca folosită pentru combaterea colesterolului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rostopasca este folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratarea unui spectru variat de afecţiuni: infecţii orale, bronşită cronică, astm, ulcer, afecţiuni hepatice, cancer, dureri şi afecţiuni ale pielii. În medicina chineză este utilizată în tratamentul tusei, bronşitei cronice, astmului, pietrelor la bilă, durerilor biliare, edemelor, ascitei. Este utilizată şi în bolile ficatului, inclusiv în ciroză. Datorită faptului că măreşte secreţia unor substanţe pancreatice responsabile cu digerarea grăsimilor, rostopasca ajută la reducerea colesterolului şi a lipidelor.

Are efecte antibacteriene puternice, antispasmodice, purgative, narcotice, hepatoprotectoare, analgezice, antiinflamatoare, imunomodulatoare şi anticancerigene.

Se poate face o cură de o lună de zile cu pulbere de rostopască, obţinută prin măcinare plantei uscate (tulpini) în râşniţa electrică de cafea. Se ia un vârf de cuţit de pulbere, de trei ori pe zi. Se ţine sub limbă cinci minute, apoi se înghite cu apă. După o pauză de 10 zile, tratamentul se poate repeta. Dă roade bune în scăderea colesterolului, combaterea litiazei biliare şi a dischineziei biliare. Atenţie însă, nu trebuie depăşită doza, deoarece, în cantităţi  mai  mari, rostopasca poate deveni toxică. Nu este indicată în icter în fază acută.

Citit 2290 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2018 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.