Muşeţelul şi echinaceea, cele mai populare plante de leac

Muşeţelul şi echinaceea, cele mai populare plante de leac
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Muşeţelul este una dintre cele mai vechi plante folosite în tratamentele naturiste. Muşeţelul creşte pretutindeni şi este considerat un panaceu datorita proprietăţilor sale curative.

Uleiul volatil de culoare albastră din extract de muşeţel are proprietăţi dezinfectante, antiinflamatorii, antispasmodice şi anestezice. Ceaiul de muşeţel este indicat în tratarea tuturor afecţiunilor stomacului.

Calmează spasmele muşchilor stomacului şi are un efect beneficii în tratarea stărilor alergice. În combinaţie cu menta, muşeţelul tratează toate afecţiunile intestinelor.

Speciile de echinaceea au la origini flori sălbatice, cultivate pe câmpurile din Statele Unite şi Canada. Pentru efectul lor curativ, echinaceea se cultivă în prezent în Europa şi în unele zone din Asia.

Compuşii de echinaceea joacă rolul de antibiotic, tocmai de aceea era folosit în cele mai vechi timpuri de băştinaşi pentru tratarea rănilor provocate de muşcăturile şerpilor sau insectelor.

Planta este folosită în prezent pentru ameliorarea răcelilor şi este un stimulent al sistemului imunitar. Infecţiile respiratorii se tratează în mod frecvent cu echinaceea, la fel şi diversele afecţiuni ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.

Echinaceea se foloseşte în general ca tinctura sau pastile. Nu poate fi consumată sub formă de ceaiuri din cauza gustului său nu tocmai plăcut.

Citit 3282 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2018 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.