Şapte organizaţii cer începerea vaccinării anti-HPV
Foto: sfatulmedicului.ro

Şapte organizaţii cer începerea vaccinării anti-HPV
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România e singura ţară din UE care nu alocă bani pentru vaccinarea anti-HPV, susţin şapte organizaţii neguvernamentale care au cerut Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe începerea vaccinării, precizând că la fiecare două ore o româncă e diagnosticată cu cancer de col uterin. Organizaţiile non-guvernamentale Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Centrul Filia, Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), Asociaţia Pro-Imunizare, Sănătate pentru Comunitate, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România şi Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România au transmis o scrisoare comună, adresată Guvernului României, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice.

"Solicităm Guvernului României să poziţioneze prioritar sănătatea fetiţelor şi a viitoarelor mame şi să aloce fonduri la rectificarea bugetară pentru finanţarea programului de vaccinare anti-HPV, singura modalitate eficientă de prevenţie a cancerului de col uterin şi a bolilor asociate infecţiei cu HPV. (...) Din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, doar România nu oferă finanţare pentru vaccinarea anti-HPV în cadrul Programelor Naţionale de Vaccinare", se arată în scrisoarea semnată de cele şapte organizaţii.

Cancerul de col uterin reprezintă o problemă de sănătate care nu mai poate fi amânată, subliniază reprezentanţii societăţii civile, precizând că sunt afectate în special femei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani.

Citit 1208 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2018 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.