Tratament chirurgical pentru copiii cu malformaţii cardiace
Foto: Internet

Tratament chirurgical pentru copiii cu malformaţii cardiace
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' din Capitală reia programul de tratament chirurgical şi intervenţional pentru copiii cu malformaţii cardiace congenitale, a declarat, pentru Agerpres, medicul chirurg Felix Negoiţescu.

"Au fost şase misiuni, aceasta este a şaptea. Programul se desfăşoară cu medici şi personal medical din SUA şi din Israel. Patru misiuni au fost din SUA şi două din Israel şi vor mai fi încă două numai din SUA. Una în octombrie şi va mai fi o misiune în februarie, anul viitor. Până acum, în medie, la fiecare vizită au fost operaţi cam zece copii, ceea ce înseamnă că aproximativ 60 de copii au fost operaţi în total. De anul acesta, în jur de 20 de copii au fost trataţi şi prin cateterism cardiac", a spus Felix Negoiţescu.

Specialistul a explicat că este un program prin care medici din străinătate vin şi lucrează cu personalul Spitalului ''Grigore Alexandrescu'' de la Secţia de chirurgie cardiacă pediatrică. "Programul este de instruire şi de colaborare. Totul este gratis şi este oferit de Fundaţia Rotary International", a adăugat Negoiţescu.

Selecţia pacienţilor eligibili are loc în perioada 31 august - 11 septembrie. Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8,30 - 14,30.

Citit 1048 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2018 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.