Un nou centru medical de permanenţă, în municipiul Galaţi

Un nou centru medical de permanenţă, în municipiul Galaţi
Centrul Multifuncţional al Parohiei "Sfinţii Trei Ierarhi"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un nou centru medical de permanenţă va fi înfiinţat în municipiul Galaţi, în toamna acestui an. Unitatea sanitară va funcţiona în Mazepa, potrivit Primăriei Galaţi. În urmă cu aproape un an, primul astfel de centru din municipiu şi-a deschis porţile în Micro 39.

Consiliul Local Galaţi a aprobat, joia trecută, documentaţia de avizare pentru începerea lucrărilor în vederea amenajării noului centru. Unitatea va dispune de patru cabinete medicale, situate la demisolul clădirii Centrului Multifuncţional de pe strada Ovidiu, numărul 10.

"În cadrul proiectului, sunt prevăzute următoarele lucrări: separarea utilităţilor - gaz, apă, energie electrică - prin noi branşamente; realizarea unei intrări separate de intrarea principală în clădire, prin crearea unui gol de uşă în spatele clădirii; amenajarea unei toalete pentru persoanele cu dizabilităţi; realizarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilităţi. În luna aprilie a acestui an, municipalitatea a încheiat un protocol cu Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" şi Serviciul de Asistenţă Medicală, în vederea înfiinţării acestui centru”, se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi. Pentru noul centru, autorităţile locale vor cheltui din bugetul local aproximativ 184.000 de lei.

Mii de prezentări la centrul din Micro 39

De la începutul anului şi până în prezent, la centrul de permanenţă din Micro 39 au apelat 6.206 persoane cu diverse probleme medicale. Dintre acestea, 5.800 provin din mediul urban şi 220 din satele din judeţul Galaţi. Alte 180 de persoane sunt din alte judeţe, iar şase pacienţi, din alte ţări (Germania, Franţa, Turcia, Ucraina, R. Moldova). Pacienţii au beneficiat de 2.020 de consultații şi de 4.186 de tratamente.

Programul la Centrul de Permanenţă pentru Servicii Medicale nr. 1 din cartierul Micro 39 este următorul: luni - vineri - 15,00 - 8,00, iar sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători legale - non-stop. Important de precizat este că serviciile sunt gratuite. Mai mult, centrul este dotat cu un electrocardiograf, pentru ca pacienţii să beneficieze şi de electrocardiograme.

Autorităţile spun că principalul scop al înfiinţării acestor centre este degrevarea unităţilor de primiri urgenţe ale spitalelor din oraş, dar şi continuarea programelor cabinetelor medicilor de familie, în aşa fel încât oamenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale, la orice oră din zi şi din noapte.

În prezent, în judeţul Galaţi funcţionează opt centre de permanenţă.

Citit 10764 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.