Boala celor care consumă multă carne

Boala celor care consumă multă carne
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Excesul de carne roşie poate aduce o boală greu de tratat: guta. Această boală este o afecţiune metabolică asociată cu excesul de carne roşie, în special cu cea de vânat.

Guta este o formă dureroasă de artrită care, în trecut, era considerată boala oamenilor bogaţi, care mâncau foarte multă carne de vânat (bogată în purine - n.r.). 

În prezent, guta afectează multă persoane, mai ales bărbaţi, şi este asociată cu regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare şi alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar.

”Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric care se depun şi intră ca nisipul în balamale. În momentul în care apare perioada dureroasă, tratamentul este antiinflamator,” a explicat  doctorul Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Crizele de gută pot apărea o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.

Citit 3823 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.