Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Senatul a adoptat un proiect legislativ prin care un medic de familie va putea fi titularul unui singur cabinet şi al unui punct secundar de lucru, situat la mai puţin de 15 kilometri distanţă faţă de cabinetul propriu, dacă asigură un program de minimum zece ore pe săptămână.

Potrivit Mediafax, proiectul a fost votat în plen cu 79 de voturi, în unanimitate. „Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet şi a unui punct secundar de lucru. Cabinetele de medicină de familie pot deschide un punct secundar de lucru în altă unitate administrativ teritorială, situată la mai puţin de 15 kilometri faţă de cabinetul propriu, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de cel puţin zece ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază. În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritate are medicul cu cel mai mic număr de pacienţi pe listă”, prevede modificarea prevăzută în actul legislativ.

Pentru restul specialităţilor medicale este prevăzută deja această opţiune

Iniţiatorii propunerii legislative sunt mai mulţi parlamentari din toate formaţiunile politice. Conform autorilor proiectului, medicii din alte specialităţi au deja această oportunitate, de a presta servicii în cabinete private proprii, suplimentar faţă de norma de bază. „Medicii din alte specialităţi, decât medicina de familie şi cadrele universitare cu jumătate de normă prin integrare clinică, pot adresa servicii în cabinetele private proprii, suplimentar faţă de norma de bază, de 3,5 ore pe zi de lucru, conform legislaţiei existente. Prin modificarea legislativă, şi medicilor de familie li s-ar oferi această posibilitate, prin act adiţional la contractul existent cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fără să fie necesare alte reglementări administrative suplimentare”, mai notează proiectul de lege. Potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în judeţul Galaţi profesează în jur de 250 de medici de familie.

Citit 1273 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2018 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.