Tot mai mulţi copii suferă de diabet

Tot mai mulţi copii suferă de diabet
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 800.000 de persoane suferă de diabet în România, iar programul naţional legat de această afecţiune, care a demarat în luna octombrie, va funcţiona mult mai bine în 2019, a afirmat, joia trecută, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a arătat că se constată o creştere a incidenţei acestei boli în rândul copiilor.

Oficialul a făcut apel la medicii de familie să utilizeze riscograma pentru a preveni şi depista în fazele incipiente diverse afecţiuni, printre care şi diabetul. "Medicul de familie poate preveni îmbolnăvirile, prin consilierea persoanelor din lista proprie, pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi o dietă corespunzătoare", a susţinut ministrul.

Pintea a reamintit că, începând din acest an, pachetul de servicii medicale de bază conţine screeningul prenatal, realizat în maternităţi. "În cadrul acestui pachet, fiecare gravidă are acces la o serie de servicii medicale, printre care sunt incluse controlul glicemiei şi toleranţa la glucoză. În programul care se adresează pacienţilor de diabet au fost incluse şi trei molecule noi, care cresc opţiunile de tratament ale adulţilor cu diabet zaharat tip II", a mai arătat ministrul Sănătăţii.

Citit 917 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.