Cele mai eficiente remedii naturale în caz de răceală şi gripă

Cele mai eficiente remedii naturale în caz de răceală şi gripă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sezonul gripal este la debut. Pentru persoanele cu boli cronice sau pentru cele cu imunitate scăzută medicii epidemiologi recomandă vaccinarea antigripală drept singura metodă eficientă pentru a evita contractarea virusurilor gripale. Cei care deja s-au îmbolnăvit pot uşura simptomele cu ajutorul medicaţiei convenţionale, dar şi cu ajutorul remediilor naturiste, foarte populare.

Cap de listă este echinacea, un supliment care ajută sistemul imunitar să lupte cu infecţiile. Unele studii făcute până acum susţin că planta nu ajută la prevenirea răcelilor, ci doar la uşurarea simptomelor, în timp ce altele spun că nu ar avea niciun efect. Nu ne rămâne decât să încercăm şi, dacă remediul funcţionează, să urmăm tratamentul timp de şapte-zece zile, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com.

Zincul

Unele cercetări susţin că acest mineral împiedică înmulţirea virusurilor dacă este luat în primele 24 de ore de la contractare, deşi nu poate preveni îmbolnăvirea. Trebuie administrat timp de cinci zile. Vitamina C este un element de bază al sistemului imunitar puternic astfel că, mai ales în sezonul rece, ea ar trebui să se găsească în organism în cantităţi suficiente. Însă, luată după ce răceala a debutat pare să nu mai aibă niciun efect.

Supa de pui ne ajută în mai multe feluri atunci când suntem răciţi. Aburii fierbinţi ne desfundă nasul, în timp ce lichidul înlocuieşte fluidele pe care le pierdem. Totodată, supa fierbinte şi puţin sărată alină durerile de gât. Ceaiul fierbinte are unele din beneficiile supei de pui. Aburii descongestionează nasul, iar lichidul fierbinte calmează gâtul iritat şi ne menţine hidrataţi. Negru sau verde, ceaiul mai are şi alte beneficii, fiind plin de antioxidanţi utili în combaterea infecţiilor.

Usturoiul, antibiotic natural

Usturoiul este probabil cel mai cunoscut remediu împotriva germenilor. Potrivit unui studiu în materie, administrat zilnic, suplimentul cu usturoi previne răceala, însă este nevoie de mai multe cercetări pentru a fi siguri de acest lucru. Picăturile pentru nas cu apă de mare desfundă nările şi pot fi preparate chiar de noi, acasă, din 250 de mililitri de apă filtrată amestecată cu un sfert de linguriţă de sare şi un sfert de bicarbonat de sodiu. Se recomandă astfel de picături de două-trei ori pe zi. Totodată, se pot face spălături cu apă caldă şi sărată pentru a păstra mucoasele umede şi a îndepărta germenii.

Febra este felul în care organismul se apără de germeni. Temperatura ridicată distruge microbii, însă este epuizantă şi avem nevoie de multe lichide care să le înlocuiască pe cele pierdute. Repausul la pat, atunci când suntem răciţi sau când avem gripă, oferă organismului energia necesară pentru a lupta cu virusurile.

Citit 2083 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2018 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.