Campanie pentru donare de sânge, organizată la Galaţi

Campanie pentru donare de sânge, organizată la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) organizează, pe parcursul acestei săptămâni, o campanie de donare de sânge, cu scopul de a veni în sprijinul pacienţilor care au nevoie urgentă de transfuzii sau de produse derivate din sânge. Campania "Donează sânge, fii erou!" are loc în întreaga ţară, la iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.

Concret, în perioada 3-7 decembrie, gălăţenii sunt invitaţi să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) din Galaţi. Pe parcursul tuturor celor cinci zile, voluntari din cadrul SSMG sunt prezenţi în cadrul centrului, în intervalul 8,00 - 10,00, pentru a le oferi informaţii şi sprijin în privinţa importanţei acestui act umanitar tuturor donatorilor.

"Donatorii primesc din partea voluntarilor apă, câte o prăjiturică şi un fruct. Deşi nu foarte multă lume ştie, nu este interzis să bei o cafea şi să mănânci un mic-dejun uşor înainte de a dona sânge. De asemenea, îi încurajăm pe donatori să ne lase o parte din bonurile primite sau chiar pe toate, pentru a putea organiza şi o altă acţiune de binefacere. Concret, pe 21 decembrie, SSMG şi Grupul Şoferilor din Galaţi vor merge la copiii proveniţi din familii defavorizate dar care au rezultate foarte bune la învăţătură pentru a le oferi pachete cu alimente. Vrem să recompensăm între 10 şi 15 copii, motiv pentru care bonurile pe care donatorii de sânge ni le vor da ne vor fi de un real ajutor", a precizat, pentru "Viaţa liberă", Daniela Mihalcia, din partea SSMG.

De asemenea, studenţii medicinişti gălăţeni vor merge în fiecare seară la Shopping City Galaţi pentru a le împărţi gălăţenilor pliante informative.

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Pentru a putea dona sânge trebuie să ai vârsta între 18 şi 60 de ani, să ai o stare de sănătate bună, să fii odihnit, să nu fi băut alcool cu 48 de ore înaintea donării, să ai o greutate corespunzătoare (femei, peste 55 de kilograme, bărbaţi, peste 60 de kilograme), şi să nu ai herpes. De asemenea, pentru a putea dona trebuie să nu fi avut hepatită, TBC, malarie, să nu fii alergic, să nu fii răcit sau sub tratament, să nu te fi vaccinat în ultimele două săptămâni, să nu fii la menstruaţie şi să nu fi suferit vreo operaţie minoră (în ultimele trei luni) sau majoră (în ultimele şase luni).

Citit 3479 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.