Un angajat din trei are abonament medical

Un angajat din trei are abonament medical
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Din 4,3 milioane de angajaţi din România, 1,5 milioane sunt abonaţi la clinici private, iar numărul lor este în creştere. Abonamentul este, de multe ori, o condiţie pe care românii o pun la angajare, pe lângă pachetul salarial.

În contextul subfinanţării sistemului medical de stat, în ultimii 20 de ani s-a dezvoltat sistemul privat de sănătate, tocmai pentru a răspunde nevoilor pacienţilor care nu găsesc soluţii în spitalele publice.

"Lipsa de investiţii a statului în domeniul sanitar, deci o finanţare neadecvată şi o utilizare ineficientă a fondurilor, accesul problematic la medicamente, faptul că medicina încă se bazează pe asistenţa medicală spitalicească, adică mergem mai degrabă la spital decât în medicina primară, condiţiile pe care ni le oferă spitalele - toate acestea au condus la apariţia furnizorilor privaţi de servicii medicale. Iar dacă acum zece ani, un român din zece mergea în sistemul privat, acum putem spune că un român din trei merge la medic în sistemul privat de sănătate", subliniază Eduard Dobre, directorul executiv al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

Citit 1085 ori Ultima modificare Joi, 20 Decembrie 2018 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.