O nouă promisiune privind spitalele regionale

O nouă promisiune privind spitalele regionale

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Cele trei spitale regionale vor fi construite prin utilizarea banilor europeni din exerciţiul financiar viitor, iar pregătirea acestor lucrări cu ceea ce înseamnă documentaţia tehnică se ridică la 120 de milioane de euro, a declarat, marţi, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

"Există studiile de fezabilitate din partea Băncii Europene de Investiţii pentru cele trei spitale regionale. Alocarea pe actuala perioadă de programare este de 150 de milioane de euro, bani europeni, şi 150 de milioane de euro, bani din bugetul de stat. Pregătirea acestor construcţii cu tot ceea ce înseamnă documentaţie tehnică se situează la cifra de 120 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că, pe actualul exerciţiu financiar, conform previziunilor asistenţei tehnice, respectiv a Băncii Europene de Investiţii, ducându-se după anul 2020, sigur că vom folosi bani europeni pentru construcţia acestor spitale, dar din exerciţiul financiar viitor", a menţionat Plumb.

Pe de altă parte, Rovana Plumb a refuzat să comenteze, la cererea jurnaliştilor, afirmaţiile comisarului european pentru politică regională, Corina Creţu, conform cărora prin "declaraţiile triumfaliste" ale autorităţilor române privind absorbţia fondurilor europene este ignorată munca Comisiei Europene (CE) şi că şefa Guvernului, Viorica Dăncilă, este "dezinformată" de persoanele din subordine.

Citit 746 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 19:43

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.