Poftele alimentare pot ascunde diferite boli

Poftele alimentare pot ascunde diferite boli

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Foamea este un fenomen psihologic şi fizic şi, din acest motiv, avem uneori pofte de anumite mâncăruri, chiar dacă ne este foame sau nu. Dar, odată cu trecerea timpului, aceste pofte alimentare (dulci, sărate sau acre) pot provoca creşterea în greutate şi probleme de sănătate. Iată ce ascunde, spre exemplu, pofta de dulce, potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Atunci când poftim tot timpul la ceva dulce s-ar putea, în faza incipientă, să suferim de o carenţă de crom şi de magneziu. Cromul este necesar pentru producerea factorului de toleranţă la glucoză, care este absolut necesar pentru funcţionarea normală a insulinei. Când insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în interiorul celulelor pentru a fi transformată în energie, celulele sunt permanent înfometate, inducând dorinţa de dulce. Desigur, pe de altă parte, o poftă, chiar şi intensă, de dulciuri nu este mereu semnul unui dezechilibru metabolic în organism. Atunci când mâncăm prea multe dulciuri pentru o perioadă mai mare de timp putem favoriza însă apariţia unor astfel de tulburări.

Citit 1427 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.