Campanie împotriva şpăgilor din spitale
Foto: mediafax.ro

Campanie împotriva şpăgilor din spitale
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va fi derulată o campanie împotriva fenomenului plăţilor informale din spitale. Oficialul consideră că nu este normal să existe "plăţi informale" în unităţile medicale şi afirmă că aceasta este o problemă a sistemului.

"Ştim foarte bine că aceste plăţi informale există şi încă se practică acest sport. Odată cu majorarea salariilor, teoretic lucrurile ar fi trebuit să intre într-un declin, nu au intrat. Eu cred că va mai trece o perioadă de timp, dar până la urmă este vorba despre educaţie, de educaţia pacientului, de educaţia aparţinătorului. Este un act între medic şi pacient. Noi nu putem interveni. Putem doar să spunem că nu este normal că se întâmplă aşa. (....) Punctual, au început campanii în anumite spitale. Ministerul Sănătăţii discută şi a discutat cu sindicatele pe acest subiect şi probabil că o să pornim şi noi o campanie împreună cu sindicatele, pentru că toţi trebuie să ne asumăm. Este o problemă a sistemului şi este şi problema noastră", a spus Pintea, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Institutul Clinic Fundeni.

Citit 1715 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 18:56

2 comentarii

 • postat de traiasca caragiale
  Joi, 07 Martie 2019 14:17
  90.95.115.***
  ministru sanatati: bla, bla, bla, bla..........intre rinduri: ma doare in cot, asa va trebuie pentru ca sinteti oricum doar niste viermi.... sistemul asta corupt, mafiot ce conduce romania e multumit ca oamenii ii voteaza pentru vorbe, minciuni si promisiuni. in rest sa fiti sanatosi, sarantocilor! noi ne facem treaba.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Moldoveanul
  Joi, 07 Martie 2019 10:02
  5.13.252.***
  Dar o campanie de construit spitale noi nu stiti voi sa faceti? Dar o campanie de echipare a spitalelor existente cu instrumentar nu stiti sa faceti? De spagari sa se ocupe politia , ca asta e treaba lor. Deasemenea, si noi ca pacienti, cand ni s-a cerut spaga, poate ca ar trebui sa ne apucam sa spunem asta la politie.
  Oamenii sunt pacaliti cu vorbe din astea fara efect, uitandu-se ca bolnavii stau cate doi in pat, ca esti obligat sa iti cumperi medicamente, seringi si pansamente singur si asa mai departe. Oamenii uita ca te duci in spital cu o boala si iei altceva mai grav din cladirile alea care ar fi trebuit de mult daramate si construit spitale noi in loc.
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.