Perdelele din spitale, pline de bacterii

Perdelele din spitale, pline de bacterii

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
2 comentarii

Perdelele care separă paturile pacienţilor pentru a le proteja intimitatea le ameninţă adesea sănătatea. În foarte multe cazuri, acestea sunt purtătoare de bacterii rezistente la antibiotice, germeni care pot fi transferaţi cu uşurinţă pe alte obiecte, contaminând pacienţii. „E o problemă globală”, a spus unul dintre autorii studiului care a scos la iveală aceste informaţii. Studiul a fost realizat de Lona Mody, doctor şi cercetător la Universitatea din Michigan (SUA), care a prelevat 1.500 de probe de pe perdelele din spitale.

"Bacteriile rezistente la mai multe medicamente au fost detectate în mai mult de unul din cinci cazuri. Frecvent, pacienţii purtau aceleaşi bacterii ca cele detectate pe perdelele lor. Aceşti agenţi patogeni pot supravieţui pe perdele şi pot fi transferaţi pe alte suprafeţe şi la pacienţi. Deoarece aceste perdele sunt folosite pretutindeni, este o problemă globală", a spus Mody.

Citit 1196 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2019 18:12

2 comentarii

 • postat de Aglae Ionescu Sâmbătă, 04 Mai 2019 08:06 92.82.217.*** Link la comentariu
  0
  2

  Nici nu e nevoie sa ajungi sa te apropii de perdele. Ajungi la UPU si urla la tine o doctorita exagerat de bine platita. Nu te intreaba ce suferinta ai, isi varsa nervii pe tine ca nu ai ce cauta la ea, desi tu, biet pacient cu fractura la picior, esti nevoit sa recurgi la sistemul de stat pentru ca altfel nu primesti concediu medical. Si esti plimbat intre medicul de familie, UPU, Policlinica, locul de munca (iti trebuie adeverinta, degeaba ai card de sanatate), dar un medic amabil(ca mai sunt si astfel de oameni) iti spune sa nu pui piciorul in pamant. Atunci cum sa iesi cu bine dintr-o astfel de situatie?
  Revin la cea mai mare suparare, aceea cu doctorita care urla isteric la pacienti. Ce ne facem cu ei?

  Raportează
 • postat de Pacient Joi, 02 Mai 2019 12:47 81.12.150.*** Link la comentariu
  1
  4

  Si personalul medical e purtator de bacterii, cum ar fi: indiferenta, rautate, sictir, RUSINE !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.