Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În unele cazuri, diabetul are simptome greu de observat, pentru că nu par a fi relaţionate cu această afecţiune. Dacă te deranjează mâncărimile pielii, infecţiile urinare recurente, oboseala accentuată, de care simţi că nu mai scapi, află cum stai cu glicemia. Dacă diabetul a provocat deja complicaţii ale sistemului nervos, este posibil să simţi furnicături sau să-ţi amorţească mâinile şi picioarele.

De asemenea, un nivel crescut al glicemiei poate fi semnalat de corpul tău prin senzaţia de gură uscată şi prin nevoia de a bea multe lichide, până la patru litri pe zi. Un alt simptom poate fi lipsa senzaţiei de foame sau o poftă exagerată de a mânca tot felul de alimente, mai ales dulciuri, pentru că foarte greu ajungi să te simţi sătul. De altfel, aceste sunt primele semne ale diabetului.

Printre alte semne ale hiperglicemiei se numără: dificultăţile de concentrare, deshidratarea pielii, vederea înceţoşată, durerile de stomac şi infecţii care revin frecvent.

Citit 15347 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2019 04:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro