Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Institutul Clinic Fundeni vrea să facă un pas înainte în diagnosticarea cancerului prin introducerea biopsiei lichide ca metodă de rutină, a declarat prof. dr. Irinel Popescu (foto), în cadrul celei de a V-a ediţii a Conferinţei "Tratamente inovative în oncologie", conform agerpres.ro. "Biopsia lichidă determină nivelul de răspuns la un anumit tratament în ceea ce priveşte diferite tipuri de cancer. În baza acestor informaţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii pot susţine tratamente specifice, în special pe cele inovative. Baza personalizării tratamentului începe de la diagnosticul molecular, iar Institutul Clinic Fundeni intenţionează să introducă biopsia lichidă ca metodă de rutină", a explicat prof. Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Biopsia lichidă presupune o analiză a tipului de tumoră şi a răspunsului acesteia la tratament, în urma recoltării unei probe de sânge de zece mililitri.

Citit 2557 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 17:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro