Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Se întâmplă ca hipertensiunea arterială (HTA) să nu aibă o cauză definită şi atunci se numeşte HTA primară. Când cauzele hipertensiunii sunt cunoscute, vorbim de HTA secundară. Valorile normale ale tensiunii arteriale sunt, conform specialiştilor, sub 120/80 mmHg. Dacă tensiunea este mai mare de 140/90 mmHg se pune diagnosticul de hipertensiune arterială. În unele situaţii, cauzele hipertensiunii sunt bolile cardiovasculare sau renale, dar există şi alte motive care pot conduce la creşterea tensiunii. Printre factorii asupra cărora se poate lucra se numără băuturile alcoolice în exces, o alimentaţie bazată pe alimente grase, prăjeli, zahăr alb şi dulciuri din comerţ. Alte cauze ale hipertensiunii sunt stresul, lipsa exerciţiului fizic, nivelul crescut al colesterolului, lipsa de potasiu din organism şi administrarea în exces a antiinflamatoarelor nesteroidiene, a unor medicamente pentru tratarea răcelii şi a drogurilor. Fumatul este factor de risc pentru creşterea valorilor tensiunii arteriale, la fel obezitatea şi excesul de sare.

Citit 489 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 19:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro