Noi îmbolnăviri de rujeolă în Galaţi

Noi îmbolnăviri de rujeolă în Galaţi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Două noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţul Galaţi în primele cinci zile ale lunii în curs. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 1-5 iulie au fost raportate încă 90 de cazuri nou confirmate în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti. Cel mai afectat a fost judeţul Suceava, cu 49 de îmbolnăvi, urmat de Neamţ, cu 23 de îmbolnăviri, şi Iaşi, cu şapte îmbolnăviri. Trei cazuri au fost înregistrate în Bucureşti, câte două în Bacău, Dolj şi Galaţi, şi câte unul în Constanţa şi Mureş.
Actuala epidemie de rujeolă din România a cauzat 17.623 de îmbolnăviri, soldate cu 64 de decese.
Rujeola sau pojarul este o infecţie virală extrem de contagioasă. Virusul se răspândeşte, cel mai adesea, în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă niciun simptom. Vaccinarea este singura modalitate prin care rujeola poate fi prevenită. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de pacienţi boala este mortală.

Citit 1089 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2019 18:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro