Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

O aplicaţie care ar fi utilă în diagnosticarea mai rapidă a autismului la copii a fost creată după mai bine de cinci ani de muncă asiduă. Cercetătorii de la Duke Engineering şi Duke University School of Medicine au dezvoltat aplicaţia, care ar putea fi de ajutor în screeningul pentru autism în cazul copiilor mici, conform medicalxpress.com.

Aplicaţia administrează, pentru prima dată, formulare de consimţământ şi chestionare pentru cei care au în grijă copii şi apoi foloseşte camera foto pentru "selfie" pentru a colecta videoclipuri ale reacţiilor micuţilor, în timp ce aceştia vizionează filme, pentru a analiza dacă există comportamente care prezintă trăsături ale autismului. Videoclipurile despre reacţiile copilului sunt trimise către servere speciale, unde software-ul de codificare comportamentală automată urmăreşte mişcarea reperelor video pe faţa copilului şi cuantifică emoţiile şi atenţia micuţului.

Prin intermediul aplicaţiei, echipa de cercetători a reuşit să colecteze datele de comportament de la aproximativ 1.700 de copii. Cu acea cantitate de date, cercetătorii au descoperit până acum că aplicaţia are o acurateţe de 90 la sută pentru unele subseturi de comportamente.

Programul ar putea fi lansat pe piaţă în următoarea perioadă.

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2019 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.