Aparatură medicală pentru Spitalul de Boli Infecţioase

Aparatură medicală pentru Spitalul de Boli Infecţioase
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi va fi dotat cu echipamente medicale şi cu mobilier în valoare de peste 2,5 milioane de lei. Investiţia îi aparţine Consiliului Judeţean Galaţi şi are la bază o finanţare provenită în special din fonduri europene. Medicii se aşteaptă la o creştere a calităţii actului medical, odată ce vor dispune de noile dispozitive.

42 de echipamente medicale şi alte dotări vor fi aduse în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi. "Dispozitivele sunt necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice şi a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. Multe dintre echipamentele medicale pe care le vom achiziţiona nu există în acest moment în dotarea spitalului. Acestea vor fi folosite în cadrul specialităţilor de boli infecţioase şi dermato-venerologie", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, într-o conferinţă de presă.

Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat marţi, 16 iulie, de Costel Fotea, din partea CJ Galaţi, şi de Luminiţa Mihailov, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Valoarea proiectului este de 2.685.310 lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Cofinanţarea CJ Galaţi este de 2 la sută. 85 la sută din sumă reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 13 la sută sunt bani nerambursabili proveniţi din bugetul naţional. Proiectul trebuie implementat până cel târziu la sfârşitul anului 2020. Aproximativ 4.000 de persoane din judeţul Galaţi şi din judeţele învecinate ar urma să beneficieze de pe urma acestei investiţii.

Investiţii în mai multe spitale gălăţene

Pe lângă Spitalul de Boli Infecţioase, CJ Galaţi a achiziţionat sau urmează să achiziţioneze echipamente medicale şi pentru alte două unităţi sanitare: Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Valoarea dotărilor pentru cele trei spitale se ridică la peste 60 de milioane de lei, conform CJ Galaţi. Banii provin din bugetul propriu al instituţiei gălăţene, precum şi din fonduri europene sau guvernamentale.

"Anul acesta, vom investi doar din bugetul propriu aproximativ 24 de milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală pentru toate spitalele pe care le avem în subordine. Sunt sute de echipamente medicale, de la  PET CT, pentru diagnosticarea cancerului, până la aparate de radiologie, ecografe sau sisteme pentru neurochirurgie. De asemenea, aproape toate proiectele cu fonduri europene din domeniul Sănătăţii includ şi achiziţionarea de aparatură medicală. Vorbim de computer tomograf pentru Unitatea Primire Urgenţe (a Spitalului Judeţean Galaţi - n.r.), computer tomograf pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie şi de sute de echipamente medicale pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sau pentru Spitalul de la Târgu Bujor", a concluzionat Costel Fotea.

Citit 1336 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.