Uleiul de cocos nu este indicat tuturor persoanelor

Uleiul de cocos nu este indicat tuturor persoanelor
Beneficii numeroase, dar şi o serie de riscuri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Uleiul de cocos poate fi un remediu natural pe care să îl foloseşti în numeroase situaţii, însă există există şi momente când este interzisă folosirea lui, deoarece poate aduce mai multe deservicii decât avantaje. Iată când nu este indicat.

Datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante, poţi crede că uleiul de nucă de cocos este indicat pe post de cremă de protecţie solară. Deşi unele studii sugerează că uleiul poate să ofere protecţie solară, specialiştii susţin că aceasta este în jur de 8, în ceea ce priveşte factorul de protecţie. De aceea, nu folosi uleiul de nucă de cocos ca factor de protecţie solară, pentru că nu este eficient. De fiecare dată când ai nevoie de protecţie solară, foloseşte o loţiune cu un SPF de cel puţin 30. Pe zonele de piele cu leziuni sau cu aluniţe foloseşte obligatoriu o cremă de protecţie solară cu factor 50. Astfel, reduci la minimum riscul de a dezvolta boli de piele, unele dintre ele severe.

Evită să-l aplici pe răni deschise

Ai obiceiul să pui ulei de nuncă de cocos pe piele, ca să o catifeleze şi să o hidrateze? Ai grijă să nu aplici acest ingredient în locurile în care ai zgârieturi sau răni deschise! Potrivit lui Joshua Zeichner, medic dermatolog la Mount Sinai Hospital din New York, dacă aplici uleiul pe zone cu tăieturi ori zgârieturi poţi înrăutăţi starea acestora. Astfel, pot apărea simptome precum roşeaţa, iritaţia, usturimea şi mâncărimea.

Nu-l utiliza pe post de pastă de dinţi

Potrivit practicilor vechi Ayurveda, uleiul de nucă de cocos este bun pentru a menţine o bună igienă orală. Însă specialiştii în domeniu spun că este nevoie şi de un periaj dentar efectuat cu pastă de dinţi, pentru a alunga în mod corect bacteriile care formează placa dentară. Uleiul de nucă de cocos nu are puterea de a le eradica cum trebuie, ceea ce înseamnă că nu scapi de riscul apariţiei cariilor.

Ce beneficii are

Utilizat corect, uleiul de nucă de cocos îţi aduce numeroase beneficii. Este ideal pentru a reda strălucirea părului şi te ajută să scapi de mătreaţă. Ajută la menţinerea elasticităţii pielii, fiind ideal de aplicat seara, înainte de culcare. Este recomandat pentru masaj şi femeilor însărcinate, prevenind formarea vergeturilor.

Citit 3550 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.