Bărbat cu o boală infecţioasă gravă, la graniţa judeţului Galaţi

Bărbat cu o boală infecţioasă gravă, la graniţa judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un pacient din Bârlad (oraş aflat la doar câţiva kilometri de judeţul Galaţi) a fost diagnosticat cu leptospiroză, după ce a fost transferat la Spitalul "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi. Bărbatul a ajuns la Iaşi în cursul zilei de vineri.

Pacientul în vârstă de 50 de ani fusese internat, în prealabil, într-un spital din Bârlad, conform Agerpres. "Este un caz foarte grav, cu insuficienţă hepato-renală acută şi hemoragii asociate, la care s-a confirmat diagnosticul de leptospiroză. Aceasta este o boală cu prognostic foarte grav. Afecţiunea a fost luată în condiţiile în care pacientul a lucrat într-un subsol infestat", a declarat Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului "Parhon".

Leptospiroza este o infecţie bacteriană care afectează atât oamenii, cât şi animalele. Fără tratament, leptospiroza poate conduce către afecţiuni renale, meningită (inflamarea meningelui, membrană care înveleşte creierul şi măduva spinării), afecţiuni hepatice, afecţiuni respiratorii , iar în final poate cauza chiar decesul.

Citit 7123 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.