Pericolul din spatele ţigărilor electronice

Pericolul din spatele ţigărilor electronice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ţigările electronice şi-au câştigat popularitatea în rândul fumătorilor, dar, folosite pe termen lung, acestea pot avea un impact negativ semnificativ asupra sănătăţii. Deşi se vorbeşte despre potenţialele beneficii, în comparaţie cu ţigările clasice, să nu uităm că şi aceste dispozitive prezintă o listă de efecte negative.

O cercetare prezentată la conferinţa Colegiului American de Cardiologie, din New Orleans, reprezintă unul dintre cele mai mari studii făcute în privinţa ţigărilor electronice. Experţii Universităţii de Kansas au examinat datele provenite de la peste 90.000 de utilizatori de ţigări electronice. Astfel, au descoperit că persoanele care fumau în fiecare zi astfel de ţigări erau cu 34 la sută mai predispuse să sufere un infarct, spre deosebire de cele care foloseau ţigări normale şi care aveau un risc crescut cu 29 de procente.

Autorul studiului, dr. Mohinder Vindhyal, susţine că ”sunt foarte puţine aspecte cunoscute în privinţa bolilor cardiovasculare şi utilizării ţigărilor electronice. Aceste date sunt reale şi ar trebui să fim conştienţi de pericolele din spatele ţigărilor electronice”.

Citit 1702 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2019 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.