Pericolul din spatele vitaminei C
Foto: Internet

Pericolul din spatele vitaminei C
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vitamina C provenită din alimentele pe care le mâncăm are un rol crucial în organism, datorită proprietăţilor sale antioxidante. Recent, cercetătorii chilieni au demonstrat însă că această vitamină este de asemenea un „combustibil” pentru celulele tumorale responsabile pentru diferite tipuri de cancer, relatează AFP. După două decenii de cercetări, rezultatul unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Concepcion (sudul Chile), condusă de medicul Coralia Rivas, a fost publicat în revista „Free Radical Biology and Medicine”.

Studiul arată că cele 20 de tipuri de cancer studiate îşi satisfac nevoile importante de nutrienţi prin reciclarea vitaminei C. Cu toate acestea, medicul Coralia Rivas a avertizat că, în niciun caz, nu trebuie „să opriţi administrarea de vitamina C”. Vitamina C nu numai că previne scorbutul, dar este, de asemenea, esenţială pentru energia celulară, producerea de colagen, sinteza neurotransmiţătorilor şi contribuie la funcţionarea sistemul imunitar, a spus medicul.

Coralia Rivas a declarat că următorul pas este acela de a „dezvolta o metodologie de cercetare” pentru un tratament, dar acest lucru va necesita finanţare din partea companiilor farmaceutice naţionale sau internaţionale.

Citit 4640 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2019 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.