Beneficiile vinului medicinal cu tarhon

Beneficiile vinului medicinal cu tarhon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tarhonul este o plantă perenă care este folosită atât în scop culinar, cât şi medicinal. Ca remediu naturist, tarhonul te scapă de durerile abdominale şi de balonare. Îl poţi folosi sub formă de vin medicinal. Ai nevoie de 50 de grame de frunze proaspete de tarhon la un litru de vin alb. Acoperă frunzele cu vin şi lasă amestecul la macerat o săptămână. Strecoară lichidul şi păstrează-l în sticle închise la culoare, într-un loc ferit de căldură (în cămară, spre exemplu). Bea zilnic câte un păhăruţ din acest vin medicinal, înainte de mesele principale, pentru a stimula apetitul, a uşura digestia şi pentru a împiedica formarea gazelor intestinale. Poţi folosi în mâncăruri sau salate oţet alb, în care ai lăsat la macerat frunze uscate de tarhon.

Citit 1400 ori Ultima modificare Duminică, 08 Septembrie 2019 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.