Beneficiile vinului medicinal cu tarhon

Beneficiile vinului medicinal cu tarhon

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Tarhonul este o plantă perenă care este folosită atât în scop culinar, cât şi medicinal. Ca remediu naturist, tarhonul te scapă de durerile abdominale şi de balonare. Îl poţi folosi sub formă de vin medicinal. Ai nevoie de 50 de grame de frunze proaspete de tarhon la un litru de vin alb. Acoperă frunzele cu vin şi lasă amestecul la macerat o săptămână. Strecoară lichidul şi păstrează-l în sticle închise la culoare, într-un loc ferit de căldură (în cămară, spre exemplu). Bea zilnic câte un păhăruţ din acest vin medicinal, înainte de mesele principale, pentru a stimula apetitul, a uşura digestia şi pentru a împiedica formarea gazelor intestinale. Poţi folosi în mâncăruri sau salate oţet alb, în care ai lăsat la macerat frunze uscate de tarhon.

Citit 855 ori Ultima modificare Duminică, 08 Septembrie 2019 14:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro