Află dacă angajatorul îţi plăteşte contribuţia!

Află dacă angajatorul îţi plăteşte contribuţia!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O persoană poate beneficia de servicii medicale gratuite în sistemul sanitar de stat doar dacă îşi plăteşte contribuţia la Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sau dacă este coasigurată. Oricine poate verifica dacă este sau nu asigurat, prin accesarea unui serviciu pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Este nevoie doar de o conexiune la internet, de cunoştinţe minime de navigare pe internet şi de cunoaşterea CNP-ului.

Pe pagina de internet a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, http://www.cnas.ro/casgl/, în partea dreaptă, la rubrica "Servicii", apăsaţi secţiunea "Verificare asigurat". În caseta care se deschide introduceţi codul numeric personal şi numărul de verificare scris cu verde mai jos. Apoi apăsaţi butonul "Caută" şi sistemul vă va spune dacă sunteţi asigurat, de cât timp şi dacă aveţi card de sănătate emis.

Gălăţenii care nu sunt asiguraţi în sistemul public de sănătate pot beneficia de servicii medicale gratuite doar în caz de urgenţă medicală sau atunci când boala de care suferă este inclusă într-un program naţional de sănătate, cum sunt cele de diabet sau accident vascular cerebral.

Citit 1559 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2019 13:52

3 comentarii

 • postat de Alina I
  Joi, 10 Octombrie 2019 09:52
  5.13.179.***
  @Just_me... articolul e bun, site-ul CNAS functioneaza prost; ca de aia apar atatea intarzieri la medicii de familie si la externarile din spitale
  0
  0
  Raportează
 • postat de cititor
  Luni, 16 Septembrie 2019 14:46
  5.13.214.***
  Un site nesecurizat...din pacate
  0
  0
  Raportează
 • postat de Just_me
  Luni, 16 Septembrie 2019 12:17
  82.76.144.***
  Din pacate nu functioneaza... Verificati inainte sa postati articole de genul acesta...
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.