După masă, fumatul este şi mai nociv pentru organism

După masă, fumatul este şi mai nociv pentru organism
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ceaiul şi cafeaua băute imediat după masă pot împiedica organismul să absoarbă fierul din alimente în proporţie de până la 87 la sută, spun nutriţioniştii. Tot ei atenţionează cu privire la ţigara pe care suntem înclinaţi să o fumăm după ce am terminat de mâncat. Astfel, deşi majoritatea fumătorilor simt această nevoie, studiile au arătat că acest lucru poate creşte nocivitatea viciului lor de câteva zeci de ori. Ţigările conţin zeci de substanţe cancerigene, după masă fiind facilitată pătrunderea lor în intestine.

De asemenea, după o masă copioasă care a conţinut şi carne, cea mai proastă idee este să mănânci fructe. Pe lângă îngreunarea digestiei, acestea pot provoca balonare şi arsuri la stomac. Fructele trebuie mâncate înainte de masă sau la o oră - două după ce ai terminat de mâncat.

Citit 1785 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2020 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.